Continental tuo nyt markkinoille uuden VikingContact 8 -renkaan

EtusivuAjankohtaistaContinental tuo nyt markkinoille uuden VikingContact 8 -renkaan

Suomalaisten suosikista ja moninkertaisesta testivoittajasta, Continental VikingContact -renkaasta, tulee markkinoille jo kahdeksas sukupolvi. Uutuus tekee talviajosta entistäkin turvallisempaa.

VikingContact on Suomessa Continentalin menestynein kitkarengas, sillä se on ollut markkinoille tulostaan asti, vuodesta 2018 lähtien, luokkansa menestyneimpiä renkaita. Nyt Suomen markkinoille tulee kahdeksas VikingContactin sukupolvi, joka on suunniteltu Continentalin tapaan erityisesti pohjoismaisiin talviolosuhteisiin.

Renkaan kehitystyössä on keskitytty pohjoisen ankarat talvet huomioiviin turvallisiin ajo-ominaisuuksiin, entistä parempaan mukavuuteen sekä aiempaa alhaisempaan vierintävastukseen, mikä on tärkeää sähköautojen määrän kasvaessa myös Pohjoismaiden markkinoilla. Uusi VikingContact 8 on ihanteellinen rengas joka lähtöön: niin perinteisille polttomoottoriautoille, hybrideille kuin sähköautoille.

Varma ja luotettava rengas pohjoismaisille talviteille

Uutuusrenkaan kulutuspintakuvio symmetrisine urineen ohjaa tieltä vettä ja sohjoa, mikä takaa erinomaisen ohjautuvuuden kaikissa talviolosuhteissa. Renkaan 3D-lamellit ja lumireunat parantavat pitoa ja jarrutusominaisuuksia niin jäisillä kuin lumisillakin teillä.

VikingContact 8:ssa on käytetty myös uutta kumiseosta, joka takaa maksimaalisen joustavuuden erittäin alhaisissa lämpötiloissa ja auttaa vähentämään vierintävastusta. Tutkimustyön tuloksena Continental on valmistanut renkaan materiaaleista, jotka vähentävät sisäistä kitkaa renkaan eri osien välillä, mikä puolestaan vähentää vierintävastusta entisestään. Näin saadaan pienennettyä polttoaineenkulutusta sekä pidennettyä sähköautojen toimintasädettä.

Renkaan koostumus vähentää merkittävästi myös vierintämelua, mikä on havaittavissa sekä ajoneuvon sisällä että sen ulkopuolella. VikingContact 8 on hiljainen rengas, josta kertoo EU-rengasmerkinnän paras A-luokitus. Vierintävastuksella on joko A- tai B-luokitus renkaan koosta riippuen. Jarrutusmatkan luokitus märillä pinnoilla on D. Lisäksi Continental VikingContact 8:lla on EU-merkinnän jääsymboli kertomassa turvallisista ajo-ominaisuuksista pohjoismaisilla talviteillä.

VikingContact 8 -uutuusrengasta on saatavissa useimpiin ajoneuvoihin. Rengaskokoja on tarjolla heti 114, ja myöhemmin vaihtoehtoja tulee vielä 27 lisää.